2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony Ericsson heeft vandaag een tweetal nieuwe modellen in haar Walkman serie geintroduceerd. Daaronder een clamshell model voor hardlopers, een slidephone voor muziekliefhebbers en tevens het eerste 3G model van het bedrijf.

W850
Als eerste het 3G model, een slidephone. Het tri-band toestel kan overweg met GSM en 3G UMTS en heeft een kleurenscherm van twee inch. Het schermpje kan maximaal 262.144 kleuren weergeven bij een resolutie van 240×320 pixels.
Zoals bij de meeste toestellen tegenwoordig is er ook een camera voorzien en in dit geval een twee megapixel model met een 4x digitale zoom.


Qua muziekweergave past de telefoon prima in de Walkman serie, de telefoon wordt geleverd met de meest recente Walkman Player software, waardoor er ook ondersteuning is voor het E-AAC+ formaat. De muziek kan op de meegeleverder Memorystick Pro Duo kaart van 1GB gezet worden. Ook is het mogelijk om muziek met DRM beveiliging draadloos te downloaden.
De W850 is in het wit en het zwart verkrijgbaar.

W710
De tweede Walkman telefoon is de W710, een clamshell model voor hardlopers. Nokia introduceerde overigens afgelopen week ook al een telefoon voor hardlopers.


Ook bij dit model is er twee megapixel camera voorzien en Sony Ericsson levert een 512MB Memory Stick Micro 2 mee. Voor de sporters zijn er diverse applicaties aanwezig, waaronder een stappenteller die ’s nachts automatisch weer naar nul wordt gezet.
Tijdens het rennen kan de snelheid en de gelopen afstand worden afgelezen op het externe schermpje.

Om te voorkomen dat de oordopjes voor de muziek tijdens het rennen uit je oren vallen, levert Sony Ericsson oordopjes mee die je achter je oren je kunt klemmen. Muziek luisteren kan via de ingebouwde FM speler of via de Walkman Player.