2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf Presto Services heeft vandaag een nieuwe product geintroduceerd, waarbij mensen zonder computer of met weinig computerkennis toch digitale foto’s kunnen printen die ze van familie of vrienden krijgen.

De meeste mensen met gevorderde computerkennis hebben vast wel eens een kennis of een vriend geholpen bij hun computerproblemen. Als mensen om de hoek wonen of het betreft een tijdelijk probleem, dan is er niet veel aan de hand. Maar wat als een familielid er gewoon echt niets van snapt en ook nog eens aan de andere kant van het land woont?

Dat is een vraag die Joe Beninato zich ook afvroeg. Beninato verstuurde regelmatig digitale foto’s per e-mail naar vrienden en familieleden. Zijn moeder wilde die foto’s ook wel hebben en eventueel ook printen en daarom kocht Beninato een computer met internetverbinding voor haar. Beninato’s moeder kon echter niet wijs worden uit de digitale foto’s en veel e-mails verdwenen tussen de spam. Van foto’s printen kwamen er al helemaal niet veel.

Beninato begon daarom het bedrijf Presto Services. Zijn collega’s brachten ervaring mee vanuit hun voormalige functies bij Ofoto, Yahoo en TiVo. Deze mensen bedachten een nieuwe service waarbij mensen zonder computerkennis, of zelfs zonder computer, toch digitale foto’s kunnen printen.

Het systeem is eigenlijk vrij simpel. Presto Services levert een printer van Hewlett-Packard die aangesloten kan worden op de telefoonlijn. De koper krijgt ook toegang tot een online servicedienst die beheerd kan worden door een vriend of familielid met meer technische kennis.
De printer staat in verbinding met de digitale mailbox van de online service. Vrienden en kennissen kunnen hun digitale foto’s naar de mailbox sturen en om de zoveel tijd stuurt de mailbox de foto’s naar de printer.

Voor de service is geen internetverbinding nodig en de printer hoeft niet ingesteld te worden. De prijs van de printer en de releasedatum zijn nog niet bekend, maar wel duidelijk is dat er een vast bedrag voor de printer betaald moet worden en daarnaast ook een maandelijks bedrag voor het gebruik van de service.