2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 geïntroduceerd. Dit is een zeer complete Performance Management applicatie, bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven. Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 geeft bedrijven de mogelijkheid de activiteiten van hun werknemers optimal en zo precies mogelijk af te stemmen qua zakelijke doelstellingen. Doel hiervan is om hun prestaties te verbeteren.

Met Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 doet Microsoft een aanvulling op hun anderen producten voor Business Intellegence. Tot die groep behoren de pakketten SQL Server 2005, Office Business Scorecard Manager 2005 en Microsoft Office Excel en SharePoint 2007 moeten daar vanaf volgend jaar bijkomen.

Het streven van Microsoft is om zoveel mogelijk werknemers toegang te bieden tot Business Intelligence (BI). In dit onderdeel past Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 goed volgens Microsoft. BI moet voor iedereen beschikbaar worden gemaakt. Volgens Microsoft zouden hierdoor betere beslissingen genomen kunnen worden. Ook activiteiten zouden zo goed mogelijk in lijn kunnen worden gebracht met de bedrijfsstrategie.

Productdetails
Voor de zakelijke beslissers onder ons is Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 ideaal voor het beheren van de financiële gegevensstromen binnen een bedrijf. Door alle financiële informatie in één pakket samen te brengen wordt het zeer eenvoudig om de financiële status te bewaken en nieuwe analyses te maken. Ook projectplanning is eenvoudiger op zo’n manier. PerformancePoint Server is voorzien van Microsoft Office Business Scorecard Manager, welke een organisatie het volgende kan bieden:

Alle functies voor Performance Management in één product
– Geavanceerde mogelijkheden zoals ‘scorecarding’, analyses, planning, budgettering en forecasting verbeteren de operationele en financiële prestaties van een organisatie, inclusief de boekhouding, operations, marketing, sales en personeelszaken.

Business-regels voor gebruikers
– Met PerformancePoint Server kunnen gebruikers business-rules creëren en beheren, zonder programmeren of kostbare IT-ondersteuning. Zo kunnen ze sneller reageren, zonder de kosten die vaak gemaakt moeten worden om zakelijke vereisten en doelstellingen te vertalen in computerprogramma’s.

Meer flexibiliteit door verschillende niveaus
– PerformancePoint Server maakt gebruik van modellen, waardoor beslissers strategische plannen, gedetailleerde budgetten en scorekaarten voor verschillende niveaus van hun organisatie kunnen ontwerpen.

Geschikt voor alle gebruikers
– PerformancePoint Server is Microsofts antwoord op de dure applicaties voor Performance Management. Doordat het volledig geïntegreerd is met de bekende Microsoft Office-omgeving, kunnen gebruikers er direct en effectief gemakkelijk mee aan de slag.

De eerste bètaversies van het nieuwe softwarepakket zullen in het begin van de herfst beschikbaar worden gesteld. Microsoft heeft nog geen precieze lanceerdatum, maar gepland staat dat de officiële release halverwege 2007 zal plaatsvinden.