Het Nederlandse bedrijf React New Media uit Deurne ontwikkelt momenteel een niet-commerciële animatiefilm en wordt daarin gesteund door diverse partijen. Doel van de film is om aan te tonen op welk niveau computeranimaties zich momenteel bevinden en dat Nederland op dat niveau prima meekan.

Animatiefilms doen qua bioscoopsuccessen tegenwoordig niet meer onder voor de gewone film. Films van de bekende ontwikkelstudio’s Pixar, DreamWorks en Disney zijn enorm populair en gezien de kwaliteit die tegenwoordig afgeleverd wordt is dat geheel terecht.

Computeranimaties zijn echter niet alleen geschikt om films mee te maken, maar ook uitermate goed te gebruiken voor reclames, het visueel verfraaien van presentaties of productdemonstraties. Die mogelijkheden waren voor Edwin van den Heuvel en Jean-Paul Vosmeer de reden om in 2000 hun eigen multimedia-studio op poten te zetten. Met hun ervaring die ze opdeden in de game-industrie ontwikkelen ze nu internetproducties, online-winkels, digitale visitekaartjes, presentaties, maar ook animatiefilms.

Doorgaans zet het bedrijf animatietechnieken in om nieuwe gebouwen te laten zien of technische processen te verduidelijken. Beelden zeggen vaak meer dan woorden, zo beseft ook Vosmeer: "We proberen de informatie commercieel aantrekkelijk te brengen. We komen niet voor niets uit de game-industrie."

Van den Heuvel en Vosmeer willen echter aantonen dat zij en hun werknemers meer kunnen dan korte animatiefilms maken voor commerciële doeleinden. Daarom bedachten ze een aantal jaar geleden om een niet-commerciële animatiefilm te gaan maken, die geschikt moet worden voor een groot publiek.
Daarvoor is React New Media in zee gegaan met de stichting AniMeetsCom.
Het Fonds voor de Nederlandse film draagt 115.000 euro bij aan de productie en ook softwareproducent Autodesk Maja, de provincie Noord-Brabant en gemeente Eindhoven financieren het project.

Momenteel is de animatiefilm een half jaar in ontwikkeling en dat gaat naar verwachting nog anderhalf jaar duren. Wil je op de hoogte blijven van deze Nederlandse animatiefilm, kijk dan op de site van Sweet Revenge