2min

Tags in dit artikel

,

Een computer, die ontwikkeld wordt door onderzoekers van de Royel Society, kan in totaal 24 verschillende plaatsen van een gezicht tegelijkertijd in de gaten houden. Aan de hand van die 24 plaatsen kan de computer emoties en menselijke gezichtsuitdrukkingen herkennen. De computer zal op een wetenschapstentoonstelling in Londen worden getoond.

Op dit moment kan de computer twintig verschillende bewegingen van het menselijke gezicht herkennen. Enkele daarvan zijn bewegingen van wenkbrauwen en het knikken met het hoofd. De computer is constant de gezichtsuitdrukking aan het analyseren en met die analyse probeert de computer dan de gedachten van de gebruiker te ‘lezen’.

Het systeem is zo geavanceerd dat er totaal geen problemen meer zijn met de hoeveelheid verschillende gezichten die de computer te zien krijgt. Het is zo ontwikkeld dat het gezichtsuitdrukkingen onthoudt, dus hoe meer de computer ziet hoe beter hij wordt. Er worden voor het systeem speciaal acteurs ingehuurd om nog meer verschillende uitdrukkingen aan te leren. De computer zal tijdens de tentoonstelling ook doorwerken, waardoor de makers verwachten dat de computer een stuk slimmer is na de beurs.

Op dit moment wordt er in samenwerking met onderzoekers van MIT (Massachusetts Institute of Technology) een draagbare versie gemaakt van dit systeem. Die zal dan speciaal in medische onderzoeken worden ingezet. Met een speciale headset die verbonden is met de draagbare computer kunnen de emoties van mensen afgelezen worden en de informatie die daar wordt opgevangen worden doorgezonden naar de drager.