Omroep Brabant meldt vandaag dat de politie in Midden- en West-Brabant haar sms alert gaat uitbreiden. De uitbreiding komt voort uit het succes dat deze dienst heeft. Als deze dienst zich uitbreidt dan zal de politie verschillende doelgroepen kunnen bereiken met informatie.

Al enige tijd krijgen winkeliers van De Besterd, een winkelcentrum in Tilburg, gegevens toegezonden van de politie via de mobiele telefoon. In afzienbare tijd zullen ook de exploitanten van de welbekende kermis van Tilburg deze informatie krijgen. De exploitanten gaan dan een nieuwe groep vormen voor deze informatie.

In de zomer van 2004 werd de dienst voor proef geïntroduceerd in de Tilburgse wijk Reeshof. Het concept is bedacht door een wijkagent, deze kreeg de ingeving doordat er groot alarm was geslagen nadat er een kind vermist was dat ontsnapt was aan de aandacht van diens ouders.

Met de dienst kan de politie in een fractie van enkelen seconden burgers via hun mobiele telefoon bereiken en inlichten over een situatie. Je kunt hierbij denken aan een gevaar dat er op dat moment is, of als er hulp nodig is bij het zoeken naar vermiste personen. Degene die zich doormiddel van een gratis sms’je aanmeldt, krijgt daarbij ook meldingen over oplichters en/of inbrekers die bij hun in de buurt actief zijn.

Aan het einde van het jaar 2005 hadden in totaal al ongeveer 13.000 personen uit Tilburg en omgeving zich aangemeld voor deze dienst en de teller loopt nog steeds op. De politie werkt er op dit moment mee in de steden Tilburg, Breda, Waalwijk, Bergen op Zoom, Loon op Zand en het land van Heusden en Altena.

Inwoners van bovenstaande steden of een andere plaats in Midden- en West-Brabant kunnen zich eenvoudig aanmelden door een sms-bericht te sturen naar het nummer 8844. In de sms moet het volgende staan:

PMWB postcode huisnummer

Wellicht overbodig om te zeggen, maar bij postcode en huisnummer moet je uiteraard je eigen postcode en huisnummer invullen.
Meer informatie over sms-alert en de politie in Midden- en West-Brabant is hier te vinden