2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het was al nauwelijks geen geheim meer, maar Microsoft heeft afgelopen vrijdag laten weten dat het inderdaad dit jaar zal komen met een nieuwe mediaspeler, die de concurrentie aan zal gaan met Apple’s iPod.

"Vandaag bevestigen wij een nieuw muziek en entertainmentproject genaamd Zune. Onder dit project zullen we een serie hardware- en softwareproducten uit gaan brengen, waarvan de eerste dit jaar beschikbaar zal zijn", aldus Chris Stephenson, verantwoordelijk voor de marketing bij Microsoft. Stephenson liet verder weten dat het eerste apparaat inderdaad Wi-Fi zal hebben en de opslagruimte in de vorm van een harde schijf is.

Veel over de samenwerking van de Zune spelers met muziekdiensten en het delen van muziek met andere gebruikers wilde Stephenson niet kwijt. "We zien grote kansen om de technologie en de gemeenschap samen te brengen en consumenten toe te staan om samen muziek te ontdekken". In een interview met Billboard liet Stephenson verder weten dat Microsoft op dit gebied nog het een en ander aan het uitzoeken is.

Duidelijk is ook dat de Zune serie deel uit zal maken van Microsofts visie om allerlei apparaten samen te brengen, waaronder computers, telefoons en de Xbox 360. Onduidelijk blijft of Microsofts en MTV’s muziekwinkel Urge deel uitmaakt van Zune, de gesprekken daarover zijn volgens de muziekzender nog gaande. Ook is het niet duidelijk in hoeverre andere muziekdiensten zullen werken met Zune spelers. Apple wilde niet reageren op de bekendmaking, maar andere muziekdiensten en fabrikanten van MP3-spelers lijken Zune positief te ontvangen in de hoop dat de hegemonie van Apple eindelijk eens doorbroken gaat worden.

Een teaser en een formulier om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen rond Zune is te vinden op de website commingzune.com