2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft gaat al in oktober haar iPod killer op de markt brengen. Eerdere geruchten wezen op een release rond de feestdagen van dit jaar, maar bronnen hebben tegenover de website BetaNews verklaard dat de speler al in oktober in de schappen zal liggen.

De geruchten rond de nieuwe mediaspeler van Microsoft doen al enige tijd de ronde en uit die geruchten zijn ook een aantal codenamen naar voren gekomen, waaronder Argo, Pyxis, Zune en Alexandria. Op basis van diverse interne en externe bronnen heeft BetaNews de codenamen toe kunnen wijzen aan verschillenden producten of services.

Argo is naar nu blijkt de naam van het project. Binnen dit project zou Microsoft momenteel werken aan minimaal twee nieuwe mediaspelers en een nieuwe downloadservice. De eerste speler is ‘Zune’, waarvan inmiddels mogelijke afbeeldingen op internet rondzwerven. Het design van deze speler lijkt veel op de iPod, maar in tegenstelling tot deze speler zou Zune draadloos kunnen communiceren.

De tweede speler zou schuilgaan onder de naam ‘Pyxis’ en is een directe concurrent van de iPod nano. Deze speler zal qua omvang en functionaliteit ook gelijk zijn aan de nano, maar de Pyxis kan ook videobestanden afspelen. De geruchten over een mogelijke derde speler konden niet bevestigd worden door de bronnen.

Wel konden de bronnen vertellen dat de laatste codenaam ‘Alexandria’ van de downloadservice is. Deze service is te vergelijken met iTunes. Het vermoeden was dat URGE, de muziekdienst van MTV en Microsoft, deze rol zou gaan vervullen, maar dat is volgens de bronnen niet het geval. Qua opzet zouden URGE en Alexandria echter wel gelijk zijn.

De keuze van Microsoft om zo snel met de spelers op de markt te komen is volgens de bronnen bedoeld om Apple voor te zijn. De lancering van de speler(s) en de muziekservice zullen gepaard gaan met enorme reclamecampagnes en de combinatie met de snelle lancering zou ervoor zorgen dat Apple geen tijd heeft om een tegenaanval voor te bereiden. Apple heeft echter al laten weten niet stil te zitten.