Japanse onderzoekers van Epson hebben weer een mooie uitvinding gedaan die in functie staat van veiligheid. Het heeft nu nog geen echte toepassingen, maar deze ultradunne vingerafdruksensor zou in vele producten kunnen worden geïntegreerd, van portefeuilles tot je dierbare dagboek.

Epson is een gekend bedrijf op het gebied van printers, scanners, projectoren, televisies en ga zo maar door. Dit bedrijf komt nu op de proppen met een vingerafdruksensor die 0,2mm dik is. Wanneer de sensor aangeraakt wordt leest het de vingerafdrukpatronen op basis van de zwakke elektrische stroompjes die afkomstig zijn van de vingertop van de gebruiker.

Natuurlijk zijn vingerafdruksensors niets nieuws meer, maar doordat deze zo dun is, kan het geïntegreerd worden in een heleboel producten.
Zo heeft Epson zelf al plannen voor creditcards met deze sensor, zodat handtekening niet meer nodig is. Dit zou gebeuren door een kleine processor, die ook in de kaart zit. De vingerafdruk van de gebruiker kan dan vergeleken worden met de vingerafdruk die opgeslagen zit in het interne geheugen van de kaart. Dit verhoogt het veiligheidsniveau enorm, want een vingerafdruk kan je natuurlijk minder makkelijk vervalsen dan een handtekening. Epson denkt de sensor commercieel op de markt te brengen tegen 2010.