1 min

Met de iPhone 5S heeft Apple een telefoon geïntroduceerd met vingerafdrukherkenning. Het Zweedse Fingerprint Cards voorspelt dat veel andere fabrikanten vanaf volgend jaar ook gebruik zal gaan maken van vingerafdrukherkenning.

Vingerafdrukherkenning op de mobiele telefoon gaat groot worden, als we Fingerprint Cards kunnen geloven. Afgelopen maand voorspelde onderzoeksbureau IHS dat er in 2017 honderden miljoenen smartphones in omloop zullen zijn die gebruik maken van vingerafdrukherkenning die vergelijkbaar is met die van de iPhone 5S (review). Ook HTC introduceerde onlangs een smartphone met vingerafdruklezer.

Reuters weet hieraan toe te voegen dat volgens het Zweedse Fingerprint Cards volgend jaar zeven of acht van ’s wereld grootste smartphone-fabrikanten toestellen gaan uitbrengen, die gebruik maken van vingerafdrukherkenning. Fingerprint Cards is een bedrijf dat zich specialiseert in technologie voor vingerafdrukherkenning.

Om welke bedrijven het dan precies gaat wordt niet expliciet gezegd, behalve dat Samsung één van deze fabrikanten zal zijn. Fingerprint Cards’ CEO Johan Carlstrom bevestigt dat Samsung volgend jaar een toestel wil uitbrengen met vingerafdrukherkenning en dat zijn bedrijf leverancier van de techniek hoopt te worden.

Nog niet zo heel lang geleden gaf een topman van Samsung aan dat het bedrijf nog niet van plan was om een smartphone uit te brengen die gebruikmaakt van technologie vergelijkbaar met Apple’s Touch ID. Mogelijk wordt deze technologie al gebruikt voor de Samsung Galaxy S5. Volgens bovenstaande informatie denkt het bedrijf hier inmiddels anders over.