Dell komt in het 4e kwartaal van dit jaar met AMD Laptops. Bedrijven en personen die al lange tijd tevreden klant zijn van Dell roepen al jaren dat Dell met meer AMD producten moet komen. Maar Dell heeft pas sinds korte tijd een contract met AMD. Nu komen er dus ook Dell Laptops met een AMD Sempron 64 of Turion 64 X2 processor. Daarnaast zullen de laptops voorzien zijn van een 15,4 inch scherm.

De verwachting is dat de Laptops vanaf medio oktober te bestellen zijn op Dell website. Bedrijven moeten op dit moment nog wel even wachten want de 1e serie AMD Laptops is alleen gericht op de consumentenmarkt. De verwachting is echter dat nog voor 2007 er ook Dell AMD laptops beschikbaar zullen komen voor de zakelijke markt.

Jarenlang heeft Dell een contract gehad met Intel waarin was opgenomen dat alleen Intel processoren mocht leveren aan Dell. Begin dit jaar is er een einde gekomen aan deze overeenkomst en heeft Dell meteen een deal gesloten met AMD omdat de concurrentie niet achter blijft en van beide leveranciers goede producten in de markt zet.

De eerste producten met AMD processoren bij Dell waren de servers. Nu komen de laptops, de verwachting is dat begin 2007 de desktops aan de beurt zijn. Al zijn er ook sites op internet die melden dat Dell al in september zal komen met AMD desktops.