2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel de normale Blu-Ray spelers al een tijdje op de markt zijn, hebben we van Blu-Ray recorders nog niet meer dan beloftes gehoord. Daar komt nu verandering in, want AMEX DIGITAL Corporation heeft afgelopen vrijdag hun M505-BDR op de boot naar Europa gezet.

Deze Blu-Ray recorder levert een native 1080p signaal via zijn HDMI uitgang, de hoogst mogelijke resolutie dus. Een leuk kenmerk van de M505-BDR is dat hij volledig backwards compatible is, zo speelt hij zonder problemen alle mogelijke DVD’s af (DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, DVD+RW en DVD+R), die zelfs omhoog geschaald worden naar 1080p. Verder ondersteunt deze speler ook nog de goede oude CD

AMEX heeft nog een heleboel extra snufjes verborgen onder de moterkap, zo is deze speler voorzien van een dubbele Hybrid digital TV tuner die PiP ondersteunt en ook gebruik kan maken van WiFi. Verder zit er ook een 100/1000Mb netwerkkaart aan boord. Dit pareltje zou in de winkels komen te liggen op 28 augustus voor een prijs van 2000 dollar, en dus waarschijnlijk ook wel 2000 euro. Voor deze prijs is er ook 1 gratis Blu-Ray film inbegrepen, al denk ik niet dat dat de pijn van deze hoge prijs zal verzachten.

Voor diegene die graag specs zien, hier zijn de spectaculaire gegevens van deze Blu-Ray recorder:

Heel indrukwekkende specificaties zijn het en met de 1.5TB aan harde schijf zal je niet snel ruimte tekort komen.