1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft bekend gemaakt in april een videorecorder op de markt te brengen die data voor het eerst op Blu-ray Discs zal opslaan. Bij de zogenaamde experts en critici, kwam dit als een verassing, aangezien voorspeld werd dat deze techniek pas eind dit jaar zou uitkomen. De videorecorder lijkt op het eerste gezicht groter dan een VHS-recorder, maar heeft een uitrusting die het mogelijk maakt om internet via de satteliet of via de kabel binnen te krijgen.

De recorder kan enkelzijdige DVR-Blue schijven (opslagcapaciteit 23, 25 of 27 GB) beschrijven aan een maximum snelheid van 36 MBit/s. De recorder kan overweg met de cd en dvd standaarden. Aangezien de Blu-ray Disc gebruik maakt van de algemene compressiestandaard MPEG 2, zal het mogelijk zijn de data als High Definition video-inhoud op een disc te recorden. Het apparaat kan digitale tv-opnamen maken in verschillende resoluties. Dit kunnen bijvoorbeeld 640 bij 480, 1280 bij 720 of zelfs 1920 bij 1080 pixels zijn.

Het apparaat zal zo’n 3500 euro gaan kosten. De disc-cartridge die bij dit apparaat gebruikt moet worden, zal de eerste maanden tegen een verkoopsprijs van € 27,40 de winkel uitgaan.