Samsung heeft een nieuwe mediaspeler op basis van flashgeheugen ontwikkeld die voorzien is van een uitschuifbare speaker. Daarmee zijn aparte boxensetjes niet meer nodig.

Samsung heeft drie modellen van de YP-K5, namelijk versies met 1, 2 en 4GB opslagcapaciteit. Het apparaatje, dat 98mm bij 47,5mm bij 18,1mm meet, is voorzien van een 1,71 inch OLED schermpje dat als touchscreen te gebruiken is.

Het speakersysteem kan uitgeschoven worden, op eenzelfde manier als de bekende slidephones. De speaker heeft een vermogen van 750mW, voor zowel het linker- als het rechterkanaal. De speaker zorgt er wel voor dat de batterijduur drastisch verlaagd wordt, want met speaker gaat de batterij zes uur mee. Als er oordopjes gebruikt worden gaat de batterij 30 uur mee.

Samsung heeft het systeem voorzien van het SRS WOW equalizersysteem, waardoor de geluidskwaliteit een stuk verbeterd wordt. De speler kan overweg met de meest gangbare audioformaten, maar het schermpje kan ook foto’s weergeven.
De YP-K5 is vanaf september verkrijgbaar, de 1GB gaat dan 199 euro kosten, de 2GB kost 249 euro en de 4GB gaat voor 299 euro over de toonbank.