1 min

Vorige week beschikten we al over de uitgelekte informatie van de nieuwe Galaxy Player 5.8 maar vandaag heeft Samsung de komst van deze nieuwe draagbare mediaspeler bevestigd op de website SamsungTomorrow.com. Eén ding staat vast, voor deze mediaspeler heb je grote broekzakken nodig want met zijn 5,8 inch is die alles behalve klein.

Samsung heeft op SamsungTomorrow de komst van de nieuwe draagbare mediaspeler bevestigd. De speler zal waarschijnlijk voor het eerst te zien zijn op de IFA later deze week in Berlijn. De Galaxy Player 5.8 dankt zijn naam aan de schermgrootte. Het LCD-scherm is namelijk 5,8-inch groot en heeft een resolutie van 960×540 pixels. De speler maakt uiteraard gebruikt van Android, versie 4.0, om precies te zijn en de meest recente versie van TouchWiz.

De mediaspeler ziet er aan de buitenkant uit als een grote Galaxy S III. Alleen zijn de speakers groter en geplaatst op een andere plek. Standaard wordt de Galaxy Player 5.8 geleverd met 16 of 32 GB aan opslagcapaciteit, microSD slot, een VGA camera en een grote 2.500mAh batterij.

Wat voor processor en wanneer de daadwerkelijke release is heeft Samsung nog niet bekendgemaakt. Gezien de overeenkomst tussen de specificaties en de details die vorige week uitlekte lijken deze overeen te komen. Wat betekent dat de Galaxy Player een dual-core 1 GHz processor krijgt en 1 GB aan RAM-geheugen.