1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dit weekend hebben Canon en Toshiba bekend gemaakt mogelijk dit jaar nog de productielijnen van de SED (Surface Conduction Electron-emitter Display) flat-tv’s te beginnen bouwen.

Op de IFA beurs vorig jaar in 2005 kondigde Toshiba aan dat hun eerste SED TV een beelddiagonaal zou hebben van 50-inch, native full High Definition zou ondersteunen (1920x1080p) en verkrijgbaar zou zijn in maart dit jaar. Deze nieuwe technologie zou de beeldkwaliteit van CRT evenaren en response times onder de 1ms zijn mogelijk. Zowel de CRT- als de SED-technologie zijn gebaseerd op de uitstoot van elektronen. Wanneer deze het scherm bereiken veroorzaken ze een op fosfor gebaseerde fluorescerende laag die het glasoppervlak doet oplichten. Helaas was het volgens Toshiba in maart niet mogelijk de SED-TV’s op de markt te brengen door de opmerkelijke prijsdaling van LCD- en Plasmatelevisies.

Toshiba en Canon gaan nu 180 miljard Yen, of omgerekend een ruime 1,5 miljard dollar, investeren om de productielijn voor hun SED flat tv’s te bouwen in Toshiba’s fabriek in Japan. Toshiba en Canons doel is om de SED flat TV’s zeker op tijd klaar te hebben voor de olympische spelen te Beijing in 2008.