2min

Tags in dit artikel

, , ,

In België en omstreken was er heel wat ophef rond de "mp3-moord" op Joe van Holsbeeck. De daders waren twee polen zijn waarvan er één al enige geleden bekend had en afgelopen donderdag heeft ook de tweede bekend.

Op 12 april dit jaar rond 16:30 wachtte Joe van Holsbeeck aan de metro op zijn vriendin toen plots twee buitenlanders hem benaderden en hem neerstoken toen hij weigerde zijn mp3-speler af te geven. Kort na de "witte mars" die gehouden werd in teken van deze moord, werd één van de daders, Maruisz O., opgepakt. Deze was namelijk te zien op beelden van bewakingscamera’s. Vrijwel onmiddellijk na de arrestatie van de 16 jarige Pool bekende hij alles en gaf ook de naam van zijn medeplichtige vriend, welke volgens hem het moordwapen gehanteerd had. Later bleek dat deze gevlucht was naar Polen en enige tijd later werd ook deze opgepakt maar hij weigerde te bekennen.

Afgelopen donderdag heeft de 17-jarige Pool Adam G. dan toch bekend, hij beweert dat het louter zelfverdediging was. Joe van Holsbeeck en zijn vrienden zouden de Pool vastgehouden hebben en Adam G. zou als reactie hierop gestoken hebben. Nochtans verklaarden diverse getuigen dat Joe van Holsbeeck gewoon bleef zitten tijdens de aanval. Ook had Adam G. bij zijn arrestatie gezegd dat hij zich niets kon herrineren van de aanval omdat hij kort daarvoor aan de pillen gezeten had. Adam G. heeft nu tegenover de Belgische justitie verklaar dat de medeplichtige Maruisz O. het initiatief tot geweld nam.