Het Britse bedrijf PDT zal volgende maand in samenwerking met het bedrijf VoIPVoice een accessoire voor mediaspelers met een video uitgang op de markt brengen. Het betreft een bril met ingebouwde LCD schermpjes en oortelefoontjes.

Het idee van een videobril is niet nieuw, zo had Orange Frankrijk vorig jaar al een dergelijke gadget in haar assortiment. Heel veel succes hebben de brilletjes tot nog toe niet gehad, maar wellicht heeft de keuze van PDT en VoIPVoice om de speler op dit moment op de markt te brengen een betere uitwerking op de verkopen.

Mediaspelers die naast muziek en foto’s ook videobestanden kunnen weergeven worden steeds populairder en Apple heeft recentelijk een haar iTunes mediaservice geschikt gemaakt voor de verkoop van videobestanden. De weergave van de videofilmpjes op de kleine schermpjes van de huidige mediaspelers kan echter nog wel eens voor vierkante ogen zorgen en dan komt een videobril van pas.

De bril van PDT is voorzien van twee LCD schermpjes die zeer dicht op de ogen zijn geplaatst. Daardoor heeft de kijker het idee naar een groot scherm te kijken. De pootjes van de bril zijn daarnaast aan de uiteindes voorzien van oordopjes, zodat het geluid niet ontbreekt. The Eye-Theatre, zoals het apparaatje heet, kan overweg met mediaspelers die een video uitgang hebben. Vermoedelijk gaat het om een RCA aansluiting, maar PDT en VoIPVoice willen daar nog niets over kwijt.

Wel bekend is dat de bril in oktober op de markt gaat komen in een gelimiteerde oplage. Pre-orders kunnen momenteel geplaatst worden, de Eye-Theatre kost 122,90 Engelse pond, omgerekend tegen de huidige wisselkoers is dat ongeveer 170 euro.