Sony heeft een nieuwe walkman op de markt gebracht die omgevingsgeluiden kan wegfilteren. Daardoor hoeft het geluid niet onnodig hard te worden gezet en kan gehoorbeschadiging voorkomen worden.

De walkman in kwestie, de NW-S700, is voorzien van Noice Cancelling techniek. Dit systeem produceert een contra-geluid dat het omgevingsgeluid tot driekwart terugbrengt. Doordat de muziek op deze manier niet meer overheersd kan worden door omgevingsgeluid hoeft de gebruiker het volume niet onnodig hoog te zetten en kan gehoorbeschadiging voorkomen worden.

Om de techniek te laten werken moet er uiteraard gebruikgemaakt worden van microfoontjes en die zitten verwerkt in de EX-hoofdtelefoon die met de NW-S700 meegeleverd wordt.
Wat betreft de speler zelf is er niet heel veel nieuws te vertellen. Het apparaatje heeft een OLED schermpje, een ingebouwde FM radio en de meeste audioformaten kunnen erop afgespeeld worden. De speler gaat op een volle batterij 50 uur mee, als de batterij op is volstaat drie minuten opladen voor drie uur afspelen.

De speler zal beschikbaar zijn in een 1GB, 2GB of 4GB versie, in de kleuren violet, zwart, roze en goud. Voor de 1GB versie moet 159 euro worden betaald, het 2GB model kost 219 euro en de 4GB versie verwisselt voor 279 euro van eigenaar.