Hercules heeft een USB Wi-Fi zender ontwikkeld die het mogelijk maakt om een internetverbinding draadloos te delen zonder dat daarvoor een draadloze router gekocht hoeft te worden.

De installatie van de zender gaat kinderlijk eenvoudig. Nadat de USB stick is ingeplugd herkent het apparaatje automatisch de instellingen van de internetverbinding en activeert het de functie om internet te delen. Vervolgens kan er een configuratiewizard worden opgestart, waarmee instellingen als netwerknaam, RF-kanaal, encryptie en dergelijke gedaan kunnen worden.


Wat betreft beveiliging is er WPA, WPA2 en WEP beveiliging mogelijk. Als een apparaat verbinding probeert te maken met de zender, dan krijgt de beheerder een waarschuwing en kan deze beslissen of het apparaat gebruik mag maken van de verbinding. De duur van de verbinding kan ook worden ingesteld, zodat ouders in kunnen stellen hoe lang hun kinderen gebruik mogen maken van de verbinding.

De USB Wi-Fi zender ondersteunt het 802.11g protocol en is dus ook backwards compatible met 802.11b apparaten. De zender komt deze maand nog op de markt en gaat 39,90 euro kosten.