min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat de techniek PowerLine geïntroduceerd was, de manier om via het stroomnet netwerkgegevens te versturen, zag men dat dit redelijk populair aan het worden was. Als variant hierop heeft men nou de mogelijkheid om usb-gegevens via het stroomnet te versturen.

Het bedrijf hierachter, Icron heeft dezelfde techniek voor het versturen van netwerkgegevens overgenomen en heeft ervoor gezorgd dat het op dezelfde manier mogelijk is usb2.0-gegevens te versturen via het stroomnet.
Voor het versturen van de gegevens maakt Icron gebruik van de Panasonic HD-PLC-technologie en ExtremeUSB, dat ook gebruikt wordt voor draadloze USB-overdracht.
Met de introductie van dit nieuwe product wordt het mogelijk om allerlei apparaten voorzien van usb-aansluitingen zoals externe harde schijven, toetsenborden, muizen, webcams, printers etc. op een afstand aan te sluiten en deze toch op de computer te kunnen gebruiken.
De snelheid die op deze manier bereikt wordt is 190Mbps. Ook zijn er geen speciale drivers nodig waardoor dit op alle besturingssystemen werkt.