2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vrijwel iedereen kent Hotmail, de online e-maildienst van MSN. Op 9 november gaat in Nederland als eerste land ter wereld de opvolger de lucht in: Windows Live Mail. Hotmail blijft overigens naast Windows Live Mail bestaan. Vanaf vanmiddag kan iedereen een nieuw @live.nl e-mail adres registreren. MSN verwacht dat het storm gaat lopen om een voornaam@live.nl e-mailadres te bemachtigen. Alle ‘Jannen’ hebben vanmiddag een nieuwe kans om hun voornaam als eerste te registreren: jan@live.nl. Registreren kan via www.msn.nl.

Dat Nederland het eerste land is waar Windows Live Mail ‘live’ gaat, is niet voor niets. Maar liefst 97 procent van de Nederlandse Hotmail-gebruikers heeft namelijk een breedbandaansluiting: nergens anders ter wereld is dat percentage zo hoog. Bovendien is gebleken dat Nederlanders voorop lopen in het omarmen van nieuwe internetdiensten.

Bij een @live.nl e-mailadres hoort de nieuwe, en nog steeds gratis, e-maildienst: Windows Live Mail. Consumenten kunnen een nieuw e-mail account openen door een @live.nl adres te registreren. Als een Hotmail-gebruiker echter z’n gegevens wil behouden, kan hij overstappen naar Windows Live Mail en behoudt dan z’n Hotmail e-mailadres en alle bestaande gegevens (e-mailberichten, contacten, etc).
“We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe e-maildienst echte toegevoegde waarde levert: Windows Live Mail werkt enorm efficiënt en vergemakkelijkt het dagelijkse e-mail gebruik aanzienlijk. Ongeveer één op de drie Nederlanders heeft een Hotmail-account en we denken dat zij snel zullen overstappen.”


Windows Live Mail is gebaseerd op de functionaliteiten van Microsoft Outlook en MSN Hotmail en biedt de consument 2 GB opslagcapaciteit (dit zijn maar liefst 1000 foto’s). Dankzij het handige leesvenster zijn mailberichten direct te lezen zonder de ‘inbox’ te verlaten. Daarnaast zijn deze berichten makkelijk te verslepen naar mappen en met de rechtermuisknop zijn berichten en mappen snel te beheren.

Spelfouten behoren tot het verleden, dankzij de spellingcontrole. Ook is de kans op fouten in een e-mailadres kleiner, dankzij de automatische aanvulling bij het invullen van een adres. Verder is het mogelijk om contacten uit Outlook en Outlook Express te importeren in Windows Live Mail.

Windows Live Mail is ook naar eigen smaak in te richten. De gebruiker kan een eigen kleur kiezen, het leesvenster instellen en mappen zelf indelen om de mailbox handig en overzichtelijk te houden. Ook kunnen berichten, foto’s en dergelijke veilig worden verstuurd en ontvangen dankzij de sterk verbeterde anti-virusscan en spamfilter. Verder is Windows Live Mail perfect geïntegreerd met de andere Live-diensten zoals ‘Messenger’ en ‘Spaces’.

[mb]Update:[/mb]

Wegens de enorme hoeveelheid aanmeldingen heeft een groot aantal Hotmail-gebruikers en de nieuwe Windows Live Mail gebruikers nu problemen met de toegang tot hun e-mail.