2min Devices

Samsung maakt 1GB SIM kaart

Samsung heeft een combinatie gemaakt tussen de bekende SIM-kaart en NAND flashgeheugen. De S-SIM, zoals het kaartje heet, fungeert als een normale SIM-kaart maar heeft ook een capaciteit van 1GB.

Samsung maakt 1GB SIM kaartVoor gebruikers heeft een SIM-kaart met een 1GB aan opslagruimte natuurlijk veel voordelen, maar ook providers hebben met een dergelijke kaart meer mogelijkheden tot hun beschikking. Het is dan ook goed mogelijk dat veel providers het geheugen op de kaart zullen inruimen voor eigen gebruik en niet, of in mindere mate, voor gebruikers.

Zo zouden providers diverse applicaties mee kunnen leveren op de S-SIM, bijvoorbeeld voor het afspelen van foto’s, video’s en muziek. Een voorbeeld daarvan zou een ingebouwd DRM systeem zijn, waardoor providers meer ondersteuning zouden krijgen van platenmaatschappijen en dus meer muziek kunnen verkopen.

Aan de zakelijke kant zouden providers applicaties toe kunnen voegen, zoals een mailclient, agenda of andere kantoorapplicaties. De voordelen voor de gebruiker zijn dat deze zijn applicaties mee kan nemen als hij overstapt op een nieuwe telefoon of bij reparatie tijdelijk een vervangend model heeft.

Samsung is niet de enige die een dergelijk SIM-kaart op de markt heeft, het bedrijf M-Systems heeft een 512MB ontwikkeld en komt naar verwachting nog dit jaar met een 1GB model.

Bron:Techworld