1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De partners van NVIDIA willen een overgeklokte GeForce 8800 hebben, dit omdat zij zich zo kunnen onderscheiden van andere fabrikanten. NVIDIA zelf is hier op tegen dit omdat zij hier slechte ervaringen van hebben overgehouden in het verleden, een ezel stoot zich tenslotte niet twee keer aan dezelfde steen.

Toch is de kans dat het wel doorgaat vrij groot. In het verleden hebben de partners van NVIDIA al vaker hun zin doorgedrukt, waarna de chipmaker overstag ging. NVIDIA heeft zoals gezegd slechte ervaringen met kaarten die door derden zijn overgeklokt en verder verkopen de standaard GTS en GTX versie van de 8800 momenteel goed genoeg. Een opgevoerde versie is dus momenteel niet nodig, aldus het bedrijf. Het is niet duidelijk wanneer de partners van NVIDIA de kaarten op de markt willen brengen, er wordt nu eerst druk overleg gevoerd tussen de bedrijven.

Als de kaart er toch komt, dan is de kans groot dat NVIDIA de productie voor eigen rekening zal nemen. Als het bedrijf het overklokken in eigen hand houdt, kan het kwaliteit en stabiliteit garanderen.