2min

Tags in dit artikel

, ,

Sommigen van jullie zal het vast niet zijn ontgaan dat NVIDIA bezig is met een nieuwe chipset voor de videokaarten die het bedrijf produceert, namelijk de GT200-chipset. Echter zullen de namen van deze videokaarten compleet veranderen ten opzichte van de namen van de huidige videokaarten.

NVIDIA heeft namelijk laten weten dat het bedrijf er niet voor kiest om de videokaarten in de GeForce 9900-serie te plaatsen. Voor de videokaarten die beschikken over de GT200-chipset wordt namelijk een compleet andere naam gekozen dan waar voorheen sprake van was. Deze videokaarten zullen namelijk onder de namen GeForce GTX 260 en GeForce GTX 280 verkocht worden.

Het hoogste cijfer qua naamgeving zal in dit geval voor het topmodel van NVIDIA staan, namelijk de GeForce GTX 280. Deze kaart zou dus eigenlijk vergeleken kunnen worden met de 9900GTX, de naam waar eerder sprake van was. De GeForce GTX 260 zal het wat minder doen qua performance ten opzichte van de GTX 280 en deze kaart is dus in principe te vergelijken met de 9900GT.

De GeForce GTX 260 en de GeForce GTX 280 zullen gelanceerd worden voor medio juni. Als het goed is zullen de kaarten dus vlak na de Computex (computerbeurs in Taiwan) op de markt komen. Het lijkt er dus op dat NVIDIA gaat werken met modelnummers, net zoals ze daar bij AMD/ATI mee bezig zijn. Toevoegingen zoals GT en GTS zullen we dus waarschijnlijk de eerste tijd niet meer gaan zien bij NVIDIA.