1 min

Tags in dit artikel

, ,

nVidia heeft problemen met haar GeForce 8800-kaarten, naast driverproblemen zijn er nu ook problemen met ‘PCI-express x8’ sloten. Bij het opstarten van de pc wordt de kaart dan namelijk helemaal niet herkend, wat ingaat tegen de PCI-express-specificaties, zo zegt The Inquirer.

The Inquirer kan deze geruchten bekrachtigen met het feit dat noch de G80, noch de 8800 vermeld worden in de compatibiliteitslijst van PCI-SIG, de organisatie achter PCI-express.

De gevolgen lijken op het eerste zicht klein, wie meer dan 400 euro over heeft voor een grafische kaart (8800GTS) zal hoogstwaarschijnlijk wel in het bezit zijn van een moederbord met PCI-express x16. Voor SLi vormt deze beperking echter wél een probleem, aangezien veel SLi-moederborden in SLi slechts acht lanes per slot kunnen voorzien, in tegenstelling met de 16 lanes die de 8800 nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij de moederborden die voorzien zijn van een ‘nVidia nForce 680i SLi’ chipset, deze biedt zelfs in SLi 16 lanes per slot.