1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD kondigt aan dat ze gaan overstappen naar de 65nm (nanometer) technologie. Het eerste resultaat is de introductie van de 65nm AMD Athlon 64 X2 dual-core desktop processor.

De overgang naar 65 nm technologie betekent dat AMD meer processoren kan produceren op een 300 mm wafer (silicium schijf) en daarmee zijn totale productie kan verhogen terwijl de prestaties van de processoren worden verbeterd en het energieverbruik afneemt.

AMD verwacht dat de productie medio 2007 helemaal is overgestapt naar 65nm. Met de snelle transitie naar 65nm procestechnologie maakt AMD efficiënt gebruik van zijn productiecapaciteit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar x86 processoren.

“Zowel zakelijke gebruikers als consumenten profiteren van de energiezuinige AMD Athlon 64 X2 dual-core processoren”, vertelt Bob Brewer van de Desktop afdeling bij AMD. “Klanten blijven vragen naar oplossingen met een laag stroomverbruik die geruisloos werken. AMD speelt hier op in door de efficiency in het productieproces te verhogen en zo energiezuinige desktop-processoren te leveren. Hiermee kunnen computerfabrikanten innovatieve producten bieden met betrouwbare AMD64 processoren zonder in te leveren op prestaties.”

De eerste pc’s met een 65nm AMD Athlon 64 X2 dual-core processor worden vanaf begin 2007 op de markt gebracht door OEM-partners als Acer, Dell, HP, Lenovo en Packard Bell.