1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onderzoeksfirma Gartner voorspelt dat Vista de laatste grote Windowsrelease van Microsoft zal worden. Dat liet Gartner afgelopen woensdag weten.

Het tijdperk van enorme releases zoals we die kennen van Vista en de vorige Windowsversies zullen binnenkort tot het verleden behoren, omdat bedrijven meer en meer gaan werken met flexibele updates. Microsoft zal daarin ook meegaan en dat betekent dat een nieuwe versie van Windows volgens Gartner meer in de vorm van een update gegoten zal worden dan in de vorm van een standalone product.

Gartner voorspelt verder dat de trend van weblogs in de eerste helft van 2007 zijn hoogtepunt zal beleven. Uitgaande van de huidige groei en levensduur van een gemiddelde weblog zullen er op het hoogtepunt ongeveer 100 miljoen weblogs bestaan.

Ook verwacht Gartner dat rond 2010 ongeveer 60 procent van alle mobiele telefoongebruikers via het internet te volgen is middels een volgtechniek. Dit zou in het belang zijn van de nationale veiligheid en bescherming van burgers, de strenge regels voor privacy zouden daardoor wat losser worden.