2min

Tags in dit artikel

, ,

Creative introduceerde gisteren de Xdock Wireless, een docking station voor de iPod dat muziek in Xtreme Fidelity afspeelt via X-Fi Wireless Receivers in elke kamer van het huis. De Xdock Wireless kan ook direct op een luidsprekersysteem of een hometheater aangesloten worden om video, foto’s en muziek in DTS surroundgeluid af te spelen. De Xdock Wireless werkt samen met de iPod en werd door Apple goedgekeurd via het Made for iPod-programma.

"We zijn opgetogen dat Creative toetreedt tot het iPod-ecosysteem met de lancering van de Xdock Wireless", aldus Apple."We hebben de Xdock Wireless zo ontworpen dat een iPod gemakkelijk het audioplatform voor het hele huis kan worden", verklaart Creative.


X-Fi Crystalizer doet MP3’s beter klinken dan cd’s door de delen in de audiostroom die bij de compressie werden afgevlakt of beschadigd, te analyseren en te identificeren. Vervolgens herstelt hij en gericht de hoge en lage tonen van instrumenten en stemmen die bij de compressie van MP3’s werden beschadigd. X-Fi CMSS-3D creëert een virtueel surroundgeluid via stereoluidsprekers of via een hoofdtelefoon.

De Xdock Wireless heeft de volgende eigenschappen:

  • Het apparaat reproduceert muziek via verschillende, apart verkrijgbare X-Fi Wireless Receivers in verschillende kamers van het huis, die verbonden zijn met actieve luidsprekers of een home theater.
  • Er is een lijnuitgang voor aansluiting op actieve luidsprekers, die ook fungeert als optische uitgang naar uw home theater voor DTS surroundgeluid.
  • S-video- en composite video-out-aansluitingen maken het mogelijk om op de iPod opgeslagen digitale foto’s en video’s via een televisiescherm te bekijken.
  • Met de draadloze afstandsbediening kunt u door het iPod-menu bladeren
  • Het apparaat werkt als docking station en lader voor een iPod en is voorzien van een lijningang voor de aansluiting van andere audio-apparatuur.

De Xdock Wireless speelt muziek af tot op een afstand van dertig meter, zonder geïnstalleerd draadloos thuisnetwerk, via de X-Fi Wireless Receivers. Er zijn twee verschillende modi voor muziekweergave: broadcast en individual zones. In de modus broadcast ontvangen alle bereikbare X-Fi Wireless Receivers in verschillende kamers van het huis de muziek. In de individual zone mode kan een gebruiker tot vier verschillende X-Fi Wireless Receivers onafhankelijk van elkaar in- of uitschakelen om in de gewenste kamers naar muziek te luisteren. Elke receiver kan met zijn eigen afstandsbediening worden bediend.