2min

Tags in dit artikel

, , ,

Creative, het bedrijf dat bekend is vanwege zijn digitale entertainmentproducten voor de pc en het internet, heeft officieel aangekondigd dat het bezig is met de ontwikkeling van de Zen X-Fi.

Als we kijken naar de Zen X-Fi dan zien we dat de speler van Creative standaard wordt geleverd met oordopjes (EP-830), waardoor het dus niet noodzakelijk is om buiten het apparaat om nog extra oordopjes te kopen. De Zen X-Fi zal in drie verschillende varianten op de markt komen en het betreft hier een 8GB-versie, een 16GB-versie en tot slot een 32GB-versie van de speler die overigens allemaal gebruikmaken van flash-geheugen. Er is echter één ding opmerkelijk aan de 8GB-versie, want deze heeft geen Wi-Fi aan boord. De 16GB-versie en de 32GB-versie zijn echter standaard voorzien van Wi-Fi. De Wi-Fi die op het apparaat aanwezig is maakt het mogelijk om draadloos mediabestanden te streamen en te downloaden. Ook is via de Wi-Fi op de Zen X-Fi instant messaging mogelijk.

Als we wat meer gaan kijken naar de technische kant van het apparaat dan wordt duidelijk dat de Zen X-Fi beschikt over een QVGA-scherm met een grootte van 2,5 inch. Dit scherm is in staat om 16,7 miljoen verschillende kleuren op het scherm te toveren en in totaal kunnen er 320 bij 240 pixels weergegeven worden op het scherm. Overige features waarover het apparaat beschikt zijn een ingebouwde speaker, een SD/SDHC-slot, FM-radio, voice-recorder en de X-Fi-technologie die beschikt over de ‘Crystalizer’- en ‘Expand’-mode.

Qua totale grootte moet de Zen X-Fi het doen met afmetingen van 83 bij 55 bij 12,8mm. Door deze afmetingen en de ingebouwde hardware van het apparaat komt het gewicht van de Zen X-Fi op 68,75 gram uit.

Ook zijn er accessoires voor de Zen X-Fi aangekondigd door Creative, want na de lancering van de Zen X-Fi zouden in een relatief korte periode ook speakerdocks, armbanden, siliconen cases en leren cases in de winkel moeten liggen. De prijs die de mensen in Europa moeten betalen om eigenaar te worden van een Zen X-Fi is nog niet bekend.

Meer informatie over de Zen X-Fi is op de site van Creative te vinden.