2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De website CrunchGear heeft naar eigen zeggen via bronnen vernomen dat Microsoft momenteel druk bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe telefoon, die onder de Zune merknaam op de markt gebracht gaat worden.

Volgens de bronnen hebben mensen van Microsoft gisteren om tafel gezeten om de details te bespreken en om strategieën en een tijdspad te bepalen. Naar verluid zou de telefoon al rond de kerst van dit jaar in de winkels liggen, een klein half jaar nadat Apple haar iPhone op de markt heeft gebracht.

Alhoewel Microsoft dus negen maanden heeft om de geboorte van de speler te realiseren zijn er nog maar een paar details bekend, die overigens veelbelovend zijn. Opmerkelijkste gegeven is toch wel dat Microsoft voor de Zune telefoon waarschijnlijk geen gebruik gaat maken van haar eigen Windows Mobile besturingssysteem, daarentegen zal er volgens de bronnen een interface komen die gebaseerd is op die van de huidige Zune speler.

De smartphone zal verder naadloos samenwerken met Zune Marktetplace, maar ook zonder problemen te verbinden zijn met de Xbox 360. Beide apparaten zouden kunnen synchroniseren, maar het zou ook mogelijk worden om video’s op de Xbox 360 via een draadloze verbinding af te spelen op de Zune telefoon.

Of het allemaal waarheid wordt is dus nog even afwachten, maar volgens CrunchGear gaat het zeker niet om hersenspinsels. Het feit dat Microsoft bij de introductie van de Zune al heeft laten weten dat het onder de Zune merknaam computers, telefoons en de Xbox 360 wil samenbrengen bevestigd die gedachte.