2min

Tags in dit artikel

, , ,

Na een lange periode van onenigheid tussen Apple Inc. en Apple Corps, het bedrijf van The Beatles, hebben beide partijen besloten de strijdbijl te begraven.

Dit maakten CEO Apple Inc. Steve Jobs en Neil Aspinall, manager Apple Corps gisteren bekend. Hiermee krijgt Apple Inc. de volledige zeggenschap over het handelsmerk Apple en zal deze bepaalde delen van dat handelsmerk onder licentie verkopen aan Apple Corps.

"We vinden de Beatles geweldig en het was pijnlijk om een geschil over merknamen te hebben met hen. Het voelt goed dat we deze kwestie op een positieve manier hebben opgelost en op zo’n manier dat er in de toekomst geen nieuwe onenigheid kan ontstaan", aldus Steve Jobs, CEO van Apple.
Ook Neil Aspinall, manager Apple Corps, is blij dat de problemen de wereld uit zijn: "Het is goed dat we dit achter ons kunnen laten en verder kunnen gaan. De komende jaren worden erg spannend voor ons. We wensen Apple Inc. elk succes toe en kijken uit naar vele jaren van vruchtbare samenwerking met hen.

Hiermee is er een einde gekomen aan de voortdurende strijd tussen de partijen in de rechtszaal. De partijen zullen zelf de gerechtelijke kosten dekken en hebben hiermee een overeenkomst gesloten die de oude overeenkomst uit 1991 doet vervallen.
Apple Inc. zal de naam Apple en haar logo’s blijven voeren in iTunes en met de overeenkomst is er volgens kenners ook een weg vrijgemaakt naar een mogelijke verkoop van muziek van The Beatles in de iTunes Music Store.