Volgens 9to5Mac is Apple vast begonnen met de integratie van Beats binnen Apple en het ontslaan van overbodig personeel. De overname van Beats door Apple wordt later dit kwartaal afgerond en Apple wacht niet af tot het zover is, het bedrijf is vast begonnen met het herstructureren van Beats, waarbij ook banen verloren gaan.

De EU heeft inmiddels al goedkeuring gegeven voor de overname van Beats door Apple, maar in de Verenigde Staten moet het groene licht nog worden gegeven. Apple lijkt geen problemen te verwachten en is vast begonnen met het integreren van Beats in Apple. Zo zouden verschillende managers van Apple al meerdere malen op bezoek zijn geweest bij Beats om het personeel te ontmoeten. Daarbij krijgen sommige te horen dat Apple een baan voor ze heeft en andere krijgen te horen dat ze niet mee zullen verhuizen naar Apple en op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging.

De werknemers van Beats die werken aan productontwikkeling of een creatieve functie hebben krijgen in de meeste gevallen een baan aangeboden bij Apple en zullen straks verhuizen naar Apple’s kantoren in Cupertino. Het Beats kantoor in Santa Monica zou Apple echter wel aan willen houden, waarschijnlijk blijven de mensen die werken aan de streamingdienst Beats Music vanuit daar werken.

Het zijn voornamelijk de werknemers van Beats die werken aan ondersteuning, financiën en personeelszaken die op zoek moeten naar een nieuwe baan. De oprichters van Beats, Jimmy Iovine en Dr. Dre zullen straks ook werkzaam zijn voor Apple, maar in welke functie precies is nog onduidelijk. Onduidelijk is nog wat twee andere topmensen bij Beats gaan doen, de Chief Creative Officer Trent Reznor en de CEO van Beats Music Ian Rogers, het ligt voor de hand dat ze mee zullen verhuizen naar Apple, maar hierover is nog niets bekendgemaakt.