1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eelco Blok, directeur van KPN’s afdeling ‘Vaste Telefonie’, zegt dat KPN over drie jaar stopt met het aanbieden van analoge telefonie. Dit ondermeer omdat de dienst niet langer genoeg opbrengt. Hij deelde dit mee aan het Duitse blad WirtschaftsWoche. Eerder maakte KPN ook al bekend dat het stopt met het aanbieden van inbelabonnementen voor internet. Ook hier gaat KPN drastisch te werk: alle internetaansluitingen bij dochterondernemingen Het Net en Planet Internet worden opgeheven.

KPN zal zich in de toekomst vooral concentreren op het aanbieden van haar diensten via een uiterst snel glasvezelnetwerk, waar een doorvoersnelheid van 30 à 50 megabit per seconde zeer reëel is. De provider zal hiervoor tussen de één en anderhalve miljard euro in investeren. Deze verandering betekent evenwel dat de helft van de werknemers van de dienst ‘Vaste Telefonie’ binnenkort op straat komen te staan, zo’n 8.000 mensen.

Toen het Duitse blad vroeg aan Blok of het huidige net niet volstond antwoordde Blok kortweg: "niet als je allerlei diensten voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers wil combineren". Die services zijn o.a. het televisie-aanbod van KPN. Het is ook nog niet duidelijk hoe men precies te werk zal gaan bij het opheffen van de vaste telefonie. Worden er simpelweg geen nieuwe abonnees meer aangesloten of zal KPN haar klanten gedwongen migreren naar glasvezel?