min

Tags in dit artikel

,

HTC gaat drie nieuwe smartphones uitbrengen die werken met het Windows Mobile besturingssysteem. De drie producten wijken af van de gebaande paden, zo is er onder de nieuwe apparaten ook een kruising tussen een mobiele telefoon en laptop terug te vinden.

HTC Advantage X7500

Als eerste is er de HTC Advantage. Deze kruising tussen telefoon en laptop is voorzien van een Intel PXA270 mobiele processor die draait op een kloksnelheid van 624MHz. ATI draagt zorg voor de geïntegreerde grafische chip. De Advantage draait op Windows Mobile 5, waardoor e-mail ontvangen dankzij de Direct Push Technology zeer eenvoudig is.

In tegenstelling tot de meeste smartphones is de Advantage voorzien van een 8GB harde schijf. Uitbreiden kan uiteraard met de bekende miniSD kaartjes. Het apparaat ziet er uitgeklapt ook uit als een laptop, het touchscreen heeft een beelddiagonaal van vijf inch. Als dat niet groot genoeg is kan de Advtange ook nog aangesloten worden op een extern beeldscherm met de ingebouwde TV out.


De telefoon is verder voorzien van een tweetal camera’s. Het 3-megapixelmodel is voor het maken van foto’s, de VGA camera is bedoeld voor videogesprekken. Connectiviteit is er in de vorm van Tri-band UMTS/HSDPA en quad-band GSM/GPRS/EDGE. Verder kan de telefoon overweg met Wi-Fi, Bluetooth 2.0 en er is een ingebouwde GPS ontvanger. TomTom levert overigens versie 6 van Navigator mee.

Qua invoer is er dus het touchscreen, maar er is ook een QWERTY toetsenbord dat eventueel los te koppelen is. Zakelijke gebruikers zullen blij zijn dat ze niet alle visitekaartjes over hoeven te typen, de Advantage heeft een ingebouwde scanner die het mogelijk maakt om kaartjes in te scannen en direct in te voeren in Outlook. Meest in het oog springende is echter de VueFlo-technologie van HTC. Hiermee kan er eenvoudig door documenten gescrold worden door het apparaat te kantelen.

HTC P3350

Als tweede is er de P3350, het multimediabroertje van de P3300. HTC heeft aan deze smartphone de software Media Hub entertainment center toegevoegd. met deze applicatie kunnen playlists gemaakt worden en nummers als ringtone worden ingesteld. Ook is het mogelijk om te luisteren naar de radio met de ingebouwde FM tuner. Ook is er een equalizer aanwezig en ondersteuning voor stereo Bluetooth headsets.


De audiofuncties gaan wel ten koste van de connectiviteit die de P3300 wel heeft, zo is er geen GPS of Wi-Fi aanwezig. Overige connectiviteit is te vinden in de vorm van Quad-band GSM/GPRS/EDGE en Bluetooth 2.0. De 128MB ROM en 64MB RAM zijn aangevuld met met 128MB NAND flashgeheugen, uitbreiding vindt ook hier plaats met microSD kaartjes.
Als besturingssysteem is Windows Mobile 5.0 voorzien, het apparaatje werkt op een OMAP 850 processor van TI, met een kloksnelheid van 201MHz.

HTC S710

Als laatste is er de S710. Deze smartphone is eigenlijk een combinatie tussen de S310 smartphone en de TyTN slidephone. Aan de buitenkant ziet de S710 eruit als een standaard smartphone, maar er is ook een uitschuifbaar toetsenbord voorzien.
Het is meteen ook de eerste smartphone die draait op Microsofts nieuwe Windows Mobile 6 besturingssysteem. Meer over de voordelen van dit nieuwe besturingssysteem is hier te lezen.


In de S710 is dezelfde OMAP 850 processor terug te vinden als in de P3350. Het schermpje heeft een beelddiagonaal van 2,4 inch, maar is geen touchscreen. Verbindingen maken met andere apparaten en netwerken kan via Bluetooth 2.0, Wi-Fi en uiteraard via GSM/GPRS/EDGE.
Om het geheel te complementeren is er nog een 2-megapixel camera voorzien en een mogelijkheid om microSD kaartjes in te pluggen.

Alledrie de modellen zullen in het eerste kwartaal van 2007 op de markt verschijnen. Prijzen zijn momenteel nog niet bekend.