HTC heeft een nieuwe telg in zijn smartphone-lijn geïntroduceerd. Het gaat om de S740, welke met meer functionaliteit mee moet liften op het succes van de Diamond.

De telefoon heeft onder andere een volledig QWERTY-toetsenbord en een QVGA-scherm van 2,4 inch groot. De nieuwe smartphone gaat zich voornamelijk richten op communicatie en heeft daarom ondersteuning voor POP3, IMAP, Exchange en Instant Messaging. Een opvallend detail is dat de telefoon hoogstwaarschijnlijk snel is met deze functies, er is een internetfunctie die maximaal 7,2mbps aan kan.

"Uniform communiceren bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen manier van communiceren en wil daarbij het toestel kunnen kiezen dat het beste daarbij past", zegt Mark Moons, Country Manager HTC Benelux. "HTC kiest er dan ook duidelijk voor te investeren in een breed portfolio waarmee we tegemoet komen aan verschillende eisen van diverse gebruikers. De S740 speelt een belangrijke rol bij de uitbreiding van ons assortiment en sluit bovendien goed aan bij de groeiende vraag naar hoogwaardige smartphones."

De telefoon moet medio september het levenslicht zien en gaat ongeveer 450 euro kosten, zo is de verwachting. Wie meer informatie over de nieuwe smartphone van HTC wil, kan een kijkje nemen op de product-pagina.