2min

Tags in dit artikel

,

HTC gaat het jaar nog afsluiten met een release van 4 nieuwe toestellen: de Touch Dual, de Shift, de S730 en de P6500. De Touch Dual is al een maand in Japan beschikbaar, maar is nu ook in Europa geïntroduceerd.

De HTC Touch Dual

In Japan was die al even op de markt, maar nu is ook de HTC Touch Dual bij ons geintroduceerd. Het toestel was al bekend onder de namen van HT1100, HTC Nike en HTC Touch II. De HTC Touch Dual is voorzien van de TouchFlo-techniek met als nieuwe functionaliteit dat nu ook foto-slideshows getoond kunnen worden via schermbediening. Verder is het een slider-model met HSDPA-ondersteuning, een 2,6"-touchscreen en een 2 megapixel camera. Het toestel is jammergenoeg niet met WiFi uitgerust in tegenstelling wat de japanse versie wel heeft. De Touch Dual verschijnt nog deze maand op de Europese markt, maar wat de prijs gaat worden is nog onbekend.

HTC Shift

De HTC Shift is een umpc-model dat Windows Vista draait en de mogelijkheid biedt tot push-mail. Met de Shift introduceert HTC ook het SnapVue-technologie. Deze techniek biedt, door middel van een sideshow-achtige weergave toegang tot email, agenda, sms-berichten en contacten zonder dat de mobiele computer volledig opgestart hoeft te worden. Met Vista zou de accu van de umpc het maar een paar uur volhouden waardoor dit een mooie oplossing is. In SnapVue-modus werkt het apparaat namelijk 53 uur zonder oplaadbeurt. Het toestel beschikt over een zeven inch beeldscherm en over een 30GB harde schijf. Verder is het apparaat is geschikt voor tri-band UMTS/HSDPA, quad-band GSM/GPRS/EDGE, Bluetooth 2.0 en Wi-Fi. De Shift komt in november naar Europa.

HTC S730

De S730 is de opvolger van de S710 en is een telefoon die met HSDPA is uitgerust. Verder heeft het een 400MHz-processor en uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. De opvolger van de S710 draait Windows Mobile 6 en is voorzien van 256MB flashgeheugen. Het opslag geheugen is makkelijk uitbreidbaar met een micro-sd slot. De S730 komt in oktober in de schappen te liggen.

HTC P6500

Dit toestel heeft de mogelijkheden om barcodes en vingerafdrukken te scannen, omdat het toestel is gericht op de zakelijke markt. HTC verwacht dat het een weg zou kunnen gaan vinden in de logistieke sector en instanties als ziekenhuizen en politiebureau’s. De smartphone is verder uitgerust met GPS en HSDPA en heeft het een 3,5"-scherm, drie megapixel camera en twee slots voor sd-kaarten om het interne geheugen van 256MB uit te kunnen breiden naar 1GB. De P6500 komt in november op de markt.