Vandaag kondigt mobiele telefonieoperator BASE de komst aan van de nieuwe 128k SIM-kaart. Zo’n kaart laat de gebruiker toe meer gegevens op te slaan en biedt ook meer functies. Vanaf 7 maart zijn deze SIM-kaarten beschikbaar in de BASE verkooppunten.

De geheugencapaciteit van deze nieuwe 128k SIM-kaart is sterk uitgebreid. Voortaan kunnen maar liefst 250 contacten, 500 telefoonnummers en 250 e-mailadressen van 33 karakters en 25 sms’en worden bewaard.

Verder wordt via een handig menu op de sim kaart elke gsm uitgerust met tal van opties zoals directe toegang tot gratis BASE-diensten, infodiensten, alarmnummers, etc.

Deze kaart is UMTS-compatibel en biedt alle mogelijkheden van m-banxafe. Via m-bankxafe is de 128k SIM-kaart gelinkt aan de bankrekening van de
gebruiker. Prepaid klanten kunnen hun eigen beltegoed of die van een derdeherladen, wat ook mogelijk is als Postpaid klant. m-banxafe klanten kunnen ook het saldo van hun bankrekening opvragen. Deze toepassing werd ontwikkeld in samenwerking met het Belgische bankwezen. m-banxafe is dus even veilig als bankverrichtingen via Bancontact/Mister Cash.

Vanaf 7 maart krijgen nieuwe BASE-klanten automatisch een nieuwe 128k SIM-kaart in de BASE Shops. Ook bestaande klanten kunnen hun oude kaart gratis en vrijblijvend inruilen voor een nieuwe 128k SIM-kaart als ze zich in een BASE Shop inschrijven voor m-banxafe.