2min Devices

Casio maakt compacte camera met 7x optische zoom

Casio heeft een nieuwe digitale compactcamera op de markt gebracht, die ondanks zijn kleine formaat toch een optische zoom van 7x heeft.

Casio maakt compacte camera met 7x optische zoomDe Casio EXILIM Hi-Zoom EX-V7 is volgens de fabrikanten de dunste digitale camera met 7x optische zoom. De lens schuift bij het zoomen verder niet uit de behuizing, waardoor de camera ten alle tijden plat blijft. Daarnaast heeft Casio de camera voorzien van Anti-Shake DSP techniek, waardoor kleine bewegingen gecompenseerd worden. Verder is er ook nog een Motion Analysis techniek aanwezig waarmee bewegende beelden scherp vastgelegd kunnen worden.

De chip is een 7,2 megapixel CCD-chip en foto’s kunnen worden opgeslagen op SD-/SDHC, MMC-/MMCPlus-geheugenkaarten. Er is ook nog 11,6MB aan intern geheugen voorhanden, maar dat is niet echt een heel nuttige toevoeging. De gevoeligheid is in te stellen van 100 tot 800 ISO en de sluitertijd kan handmatig van 60 tot 1/800 seconde bepaald worden. De foto’s en de instellingen zijn terug te bekijken op een 2,5 inch LCD schermpje, wat tegenwoordig standaard is bij nieuwe compactcamera’s.

De camera is per direct verkrijgbaar in een grijze of zwarte behuizing. Meer specificaties zijn te vinden op de website van Casio.

Bron:Techzine Redactie