min

Tags in dit artikel

, ,

Casio heeft een tweetal camera’s op de markt gebracht, welke een opnameformaat heeft wat perfect aansluit op het standaardformaat van YouTube.

Er zijn twee types, de Casio EX-S880 en de Casio EX-Z77. De Casio EX-S880 is de beschikt over 8,1 megapixels en heeft de afmetingen van een creditcard. Het tweede toestel dat Casio heeft voorzien van de nieuwe videofunctionaliteit, is de EX-Z77. Deze camera beschikt over 7,2 megapixels en heeft dezelfde afmetingen als de EX-S880.

De EX-S880 heeft opgenomen beelden van topkwaliteit door de H.264-standaard (net zoals de EX-Z77), een 2,8-inch breedbeeld LCD-scherm, 3X optische zoom en is in de kleuren zilver, zwart en rood leverbaar. De EX-Z77 heeft een wat kleiner scherm (2,6 inch) en is in de kleuren zilver, zwart, rood, blauw en roze leverbaar.

[center]Casio EX-S880 en EX-Z77[/center]

Casio hoopt dat mensen die veel gebruik maken van YouTube de nieuwe camera aanschaffen, omdat filmpjes publiceren zo veel makkelijker wordt. Volgens de firma is de camera aansluiten op je computer en een videobestand uploaden al voldoende. Om ervoor te zorgen dat opgenomen videobestanden geoptimaliseerd worden voor gebruik op YouTube, zijn de camera’s voorzien van YouTube’s Capture Mode. Dit is software welke op een beeldverwerkingschip zit, welke is ingebouwd in de camera. Op deze manier kan er met een druk op de knop in het YouTube-formaat opgenomen worden. Uiteraard is het ook mogelijk om te veranderen naar andere en grotere formaten.