Logitech heeft op de CeBIT in Hannover haar nieuwste producten gepresenteerd, waaronder diverse randapparatuur voor Sony’s PlayStation 3. Het gaat om twee controllers, een multimedia toetsenbord, een headset en een HDMI-kabel.

Logitech Cordless Precision Controller

Als eerste heeft Logitech een eenvoudige variant op de sixaxis controller van Sony. De controller is voorzien van een 2,4GHz zender, waardoor een verbinding tot op negen meter zonder vetraging mogelijk is. Logitech heeft de controller verder voorzien van stroombesparingstechnieken, waardoor hij met twee AA batterijen 150 uur meegaat. Er wordt nergens gesproken over bewegingssensoren, wat doet vermoeden dat deze controller niet dezelfde sixaxis techniek heeft als de originele controller. De Cordless Precision Controller zal naar verwachting bij de launch van de PS3 beschikbaar zijn tegen een adviesprijs van 44,99 euro.

Logitech ChillStream Controller

Deze controller is voorzien van Logitechs ChillStream techniek, waardoor de handen van de gebruiker koel en droog worden gehouden. Aan beide zijden van de controller zijn drie kleine gleufjes aangebracht waardoor lucht naar de handen stroomt. De luchtverplaatsing wordt geregeld via een 40mm fan, die volgens Logitech vrijwel geluidsstil is. Voor extra grip zijn er verder rubberen handgrepen voorzien. De ChillStream Controller is in het metallic zilver of glanzed zwart verkrijgbaar rond de launch van de PS3. Adviesprijs is 34,99 euro.

Logitech Cordless MediaBoard keyboard

Terwijl de controllers als alternatief voor het originele model dienen, heeft Logitech met de Cordless MediaBoard een nieuwe aanvulling op de randapparatuur voor de PS3. Het toetsenbord is bedoeld voor gebruikers die veel gebruik gaan maken van het online PlayStation Network. Een ingebouwd touchpad en een verticale scrollbar moeten het surfen over website vereenvoudigen. Ook de Cordless MediaBoard wordt nog deze maand in de winkels verwacht, tegen een adviesprijs van 69,99 euro.

Lees meer