min

Tags in dit artikel

De website Shutdown Day maakt zich zorgen over de huidige samenleving en de rol van computers in die samenleving. Ze denkt dat mensen geen dag meer zonder computer zouden kunnen. Om deze reden hebben ze besloten om vandaag tot een computerloze zaterdag uit te roepen.

Nederland kende in de jaren zeventig een autoloze zondag. De mensen van Shutdown Day willen nu een computerloze zaterdag. Om hun project te ondersteunen is ook een website gesticht, die op dit moment niet werkt, logisch, want ook hun pc staat uit. Op de website stond ook een peiling: "Kunt u één dag zonder computer?" Zoals het er nu naar uit ziet, kunnen de meeste mensen dit.

Op de website heeft de gebruiker de mogelijkheid om een reactie achter te laten, wij lezers kunnen die reacties weer filteren, bijvoorbeeld op land. Zo gaat een persoon in Enschede zondag lekker koken, en een persoon in Arnhem houdt zich bezig met zijn postzegel verzameling. Sommige mensen hopen dat veel mensen zaterdag niet achter het internet gaan, zodat het internet bij hun sneller loopt.