Ja mensen vandaag is het weer zover, de dag van de flauwe grappen. Alles wat serieus gebracht wordt kan ineens een grap zijn. Wellicht ben je al in de maling genomen door een van je collega’s. In elk geval zijn ze op internet ook weer lekker creatief vandaag en hebben allerlei websites aandacht besteedt aan het feit dat het 1 april is.

Al die serieuze journalisten en websites lijken één keer per jaar een uitlaatklep te hebben en dat is op 1 april. Dat levert dan ook weer een aantal hele leuke grappen op, natuurlijk ook hele flauwe en helaas ook gewoon hele slechte. Het oordeel welke grap goed geslaagd is en welke totaal niet laten we aan de lezer over.

Webwereld bericht vandaag dat ze het open internet ondersteunen en ze een open lezers database gaan aanleggen. Iedereen zijn gegevens doorgeven en kans maken op een iPad 2. Je kan je registreren met naam, pasfoto en vingerafdruk. De database zal uiteindelijk ook gekoppeld worden aan die van de OV-chipkaart.

Techcrunch meldt vandaag dat Spotify ermee stopt in Europa en zich volledig gaat richten op de Amerikaanse markt. Om dit zo goed mogelijk te doen wil het bedrijf alles wat ze hebben inzetten op de Amerikaanse markt en daardoor is er geen ruimte meer voor Europa.

Vandaag werd ook het Tweet-me-niet-register geïntroduceerd. Dit is een variant op het bel-me-niet register. Als je hierbij bent geregistreerd zouden de bedrijven die je zelf volgt je geen commerciële tweets meer mogen sturen.

Mensen die lid zijn van LinkedIn was het wellicht al opgevallen maar als je vandaag op de website komt dan krijg je hele aparte suggesties te zien van mensen die je mogelijk kent. Zo krijg je de vraag of je Robin Hood, Albert Einstein, Wizard of In of Ernest Hemingway kent.

Weeronline komt met een nieuwe dienst, vrouwen kunnen vanaf vandaag op de website kijken hoe hoog het cijfer voor een kort rokje is. Zodat ze weten of de weersomstandigheden goed genoeg zijn hiervoor. Zo hebben wind, kou en regen een negatief effect op dit cijfer en zonneschijn en hogere temperaturen een positief effect. Het cijfer voor morgen is in ‘s-Hertogenbosch een 8 dus ik zit morgen waarschijnlijk op het terras in de stad.

Bij Gmail kunnen vanaf vandaag e-mails geschreven en beantwoordt worden door middel van bewegingen. Hoe dit precies in zijn werk gaat kan je zien in onderstaande video.

Ook heeft Google de Translate dienst van een update voorzien. Vanaf vandaag kan je met je huisdier communiceren door middel van Google Translate voor Animals. Zie de onderstaande video voor meer informatie!

Het browser in Google Chrome moet van Google zo snel mogelijk. Daarom komen er elke maand updates uit die de browse ervaring nog sneller maken. Google heeft nu echter bedacht hoe het nog veel sneller kan. De vingers van de gebruiker moeten optimaal getraind zijn. Op die manier kan de browser sneller en beter bediend worden. Voor de oefeningen kan je terecht in onderstaande video!

Volgens Johan Cruijf wordt Ajax volgend jaar landskampioen, ow wacht dat heeft niks met internet of ICT te maken. ;)