Navigatiefabrikant TomTom heeft haar GO reeks vernieuwd. Behalve wat uiterlijke wijzigingen, zijn de grootste veranderingen doorgevoerd aan de binnenkant.

De nieuwe TomTom GO’s hebben een 4,3 inch touchscreen. TomTom heeft het bekende menu behouden, maar heeft de gebouwen op de kaarten wel voorzien van reliëf, zodat er meer overzicht onstaat. Verder is er een geïntergreerde FM-zender die het mogelijk maakt om de instructies via de autoradio af te laten spelen. Uiteraard zijn de sytemen ook geschikt voor TomToms RDS-TMC ontvanger voor verkeersinfo en is er Bluetooth aanwezig.

Interessante veranderingen zijn er op het gebied van software, bijvoorbeeld de nieuwe Map Share techniek. Het systeem stelt gebruikers in staat om op een eenvoudige manier hun kaart bij te werken of te verbeteren. Deze wijzigingen kunnen via de HOME software op de PC worden gedeeld met andere TomTom gebruikers. Andere vernieuwing is de mogelijkheid om het systeem aan te sturen met spraakcommando’s. Als deze functie ingeschakeld is kan de stad en de straatnaam hardop worden uitgesproken, waarna het systeem naar die locatie navigeert.

Op het gebied van veiligheid heeft TomTom ook nog nieuwe functionaliteiten doorgevoerd. Zo is er een uitgebreid ‘Help Me’ menu, met daarin belangrijke locaties als het dichtstbijzijnde ziekenhuis, informatie over het onderhoud van de auto en EHBO instructies. Verder is het menu ingekort, zodat je als gebruiker niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar de meestgebruikte functies.

Een extraatje is de mogelijkheid om zelf de instructies in te spreken, waardoor je jezelf of iemand anders naar je bestemming kan laten praten. Verder is de nieuwe GO-reeks voorzien van een document- en fotoviewer en kunnen foto’s, bestemmingen en posities middels Bluetooth uitgewisseld worden met andere GO-systemen.

De GO-reeks bestaat uit twee modellen, te weten de GO 720 en de GO 520. Het eerste model heeft 2GB intern flashgeheugen, met daarop de gedetailleerde kaart van West-Europa. De GO 520 is voorzien van regionale kaarten op 1GB flashgeheugen. Beide systemen kunnen uitgebreid worden met een SD-kaart. De twee nieuwe GO-systemen zullen in het derde kwartaal van 2007 in de winkels liggen.