1 min

Tags in dit artikel

, ,

Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft TomTom, fabrikant van navigatieoplossingen, besloten om enkele modellen uit te rusten met spraakherkenning. Hiervoor maakt men gebruik van de Nuance spraaktechnologie.

Op deze manier hoef je onder het rijden niet moeilijk te doen met een aanraakgevoelig scherm, maar kun je de TomTom vertellen waar je heen wilt gaan. Dit dient wel in een bepaalde volgorde gedaan te worden. Ten eerste zul je de spraakherkenning moeten activeren in het menu. Daarna moet je het adres van de bestemming inspreken. Tot slot vraagt hij in welke stad de bestemming zich bevindt. In plaats van op "OK" te klikken kun je nu gewoon "OK" zeggen om de navigatie te starten.

Deze manier van werken moet de verkeersveiligheid vergroten. Hiervoor heeft Nuance zo’n 1000 weggebruikers ondervraagd over de spraakherkenning. 70 procent gaf toe onder het rijden wel eens wat te wijzigen in het navigatiesysteem. Hierdoor hebben ze niet al hun aandacht gericht op het verkeer. 75 procent denkt daarom ook dat de spraakherkenning zorgt voor een verhoging van de verkeersveiligheid. Tevens vinden zij dat deze optie zorgt voor een beter gebruikscomfort.

De spraakherkenning zit niet op alle modellen van TomTom maar alleen op de TomTom GO 520, TomTom GO 720 en TomTom GO 920.