1 min

Tags in dit artikel

, ,

Duitsland’s drie grootste mobiele operatoren zullen vanaf eind juni de HTC Touch smartphone toevoegen aan het assortiment. Dit is iets eerder dan Apple’s iPhone, waarmee de HTC Touch probeert te concurreren.

Taiwan’s High Tech Computer Corp. die de HTC Touch produceert, zal de telefoon verkopen voor 450 euro zonder contract. HTC verklaarde dat T-Mobile de HTC Touch zal verkopen met een geïntegreerde mediaplayer en software van Microsoft, onder de naam MDA Touch. Vodafone zal een deels gemerkte versie uitbrengen die samen gedesigned is met HTC, terwijl O2 Duitsland weer een ander model onder de naam Xda Nova zal verkopen.

De HTC Touch wordt geleverd met één gigabyte aan geheugen om video’s, muziek en foto’s op te slaan. Genoeg voor 250 liedjes, vergeleken met iPhone’s 4 en 8 gigabyte.

HTC is reeds met de verkoop van de Touch in Taiwan en Groot-Britannië begonnen en zal de V.S. daar dus eind deze maand aan toevoegen. Reeds 60.000 modellen zijn deze maand verkocht en er wordt verwacht dat de grens van 2 miljoen wordt behaald tussen juli en december.

Apple verkoopt vanaf 29 juni haar populaire iPhone in de V.S. voor 500 of 600 dollar, afhankelijk van de hoeveelheid geheugen. Apple zal uiteindelijk de iPhone ook in Europa en Japan verkopen, maar specifieke data en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.