1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen weekeinde kon Apple’s iPhone voor het eerst in de Amerikaanse winkels gekocht worden. Inmiddels zijn er al 525.000 exemplaren van de opvallende designtelefoon over te toonbank gevlogen. Dit meldt onderzoeksbureau Global Equities Research.

Om lange wachtrijen bij winkels te voorkomen, hadden Apple en distributeur AT&T ervoor gekozen dat de eerste klanten hun iPhone thuis konden activeren via het Apple Online Platform iTunes activeren. Omdat er een grote hoeveelheid aanvragen in korte tijd binnenkwam, moesten sommige klanten 39 uur wachten voordat de iPhone in gebruik genomen kon worden. Klanten met een zakelijk abonnement moesten extra lang wachten op autorisatie van hun telecommanager die ze om moest zetten naar een persoonlijk abonnement. Na wat kleine opstartproblemen met de verkoop van de iPhone, wordt er niet verwacht dat er nog meerdere problemen zullen voordoen.

De iPhone combineert een mobiele telefoon met een muziek- en videospeler, internet en een camera. De iPhone kost 499 dollar (367 euro).