1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In slechts tweeëneenhalve maand tijd heeft Apple een mijlpaal bereikt die ongewoon is voor dure mobiele telefoons. Er zijn namelijk één miljoen iPhones over de toonbank gegaan. Apple deelde dat gisteren mede.

Steve Jobs, directeur van Apple, verklaarde dat deze mijlpaal alle records binnen het bedrijf breekt. "Het nam ongeveer twee jaar in beslag om hetzelfde te bereiken met de iPod," aldus Jobs.

Voordat de iPhone werd gelanceerd hoopte Jobs dat Apple een aandeel van 1% in de mobiele telefoniemarkt zou bemachtigen. Hier moet Apple echter nog even op wachten, want pas vanaf 10 miljoen verkochte iPhones zal het marktaandeel 1% bedragen. Ook al verkoopt de iPhone zo goed in korte tijd, het staat niet hoog op het lijstje van best verkochte GSM’s. Meer dan 10 miljoen Verizon Chocolate telefoons zijn in Amerika in omloop en Motorola’s Razr is maar liefst 50 miljoen keer verkocht.

Vorige week verlaagde Apple de prijs van de iPhone met 200 dollar, wat tot woede leidde bij vele klanten die de iPhone reeds in bezit hadden. Apple geeft waardebonnen van 100 dollar weg voor diegene die zich gedupeerd voelen door de onverwachtse prijsdaling.