Een 31-jarige Australische vrouw is in Amerika opgepakt, omdat ze ervan verdacht wordt een zeventienjarige Amerikaanse jongen te hebben willen ontvoeren. De twee onderhielden een jaar lang een relatie via het internet en via het spel World of Warcraft en zouden zelfs trouwplannen hebben gehad.

De politie kwam de relatie op het spoor toen de ouders van de zeventienjarige jongen hem op 12 juni van dit jaar als vermist opgaven. Diezelfde dag wist de politie de jongen op te sporen, hij stond op het punt om een vlucht naar Australië te nemen.
De verdachte Tamara Broome kwam daarna zelf naar Amerika, maar werd op 26 juni opgepakt. Volgens de politie wilde Broome de zeventienjarige jongen ophalen en meenemen naar haar woonplaats Adelaide in Australië. Daarnaast wordt Broome ervan beschuldigd een relatie te zijn begonnen met de jongen toen hij zestien was en op dat moment dus minderjarig was.

De politie heeft de laptop van Broome in beslag genomen, maar volgens familieleden van Broome ligt het echte bewijsmateriaal bij de ouders van de jongen. Zij zouden de vlucht voor Broome hebben betaald en haar er op die manier ingeluisd hebben. Maar volgens politiechef Lee Moore is dat onzin. "We kunnen niet ingaan op de details op de betalingen van het ticket van Broome, dat maakt deel uit van de bewijslast. Maar zover mij bekend is het niet gebeurd en het klinkt absurd", aldus Moore.

Het Australische ministerie van buitenlandse zaken probeert inmiddels in contact te komen met Moore, die 11 juli moet voorkomen. Als ze veroordeeld wordt kan ze voor meer dan twee jaar in de cel verdwijnen.