1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft twee nieuwe plasma-televisies aangekondigd, allebei uitgerust met WiFi. De televisies kunnen hierdoor draadloos verbinding maken met andere multimedia apparaten.

De WiFi televisies zijn twee producten in de 94-lijn van Samsung, een variant van de eveneens nieuwe 83-lijn. De televisies maken gebruik van de voorlopige draft-n wireless standaard, de voorloper van 802.11n.

De televisie ondersteunt tot 1080p, maar eenmaal wireless kan maximum 1080i versluisd worden. Dat zal volgens Samsung echter weinig of geen invloed hebben op de beeldkwaliteit

Of de gebruiker de mogelijkheid zal hebben te verbinden met een pc is onduidelijk, en het is ook niet bekend of een directe internet connectie mogelijk is.

De televisies zullen verschijnen in een 50" en 58" formaat, beide met een contrast van 15.000:1. De televisie heeft drie HDMI poorten, alsook een USB interface. De 50" versie komt deze maand nog op de markt voor een prijs van 3600 dollar. De 58" editie komt in het vierde kwartaal dit jaar uit voor het ronde bedrag van 5000 dollar.